Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ¼ dl rykende varm, sterk, svart kaffe
2 ts sukker
2 eggeplommer
¼ dl kremfløte, lettpisket
1 ts maisennamel
1 ss melk
2 ss mørk rom
(ca 2 ½ dl)
Ha kaffen i øvre del av en dobbeltkoker. Rør inn sukker til det løser seg opp, og avkjøl noe. Tilsett eggeplommene, én om gangen, og rør godt hver gang. Fyll den nedre delen av dobbeltkokeren med vann som nesten er på kokepunktet, og varm opp kaffeblandingen.
Rør fløten inn og la det småkoke i et par minutter.
Bland maisennamel og melk, og ha det i kjelen under kontinuerlig omrøring, til sausen tykner.
Skal sausen serveres varm, tilsetter du rom, rører om og serverer straks. Skal den serveres kald, avkjøler du den. Rør av og til for å unngå snerk. Tilsett rom rett før servering.
Server sausen til frisk frukt.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili