Flere resulteter finnes under oppskriften
1 fedd hvitløk
2 ss smør
1 ¼ dl fiskekraft (se egen oppskrift)
7 ½ dl rød eller hvit vin
1 ½ ss hvetemel
litt ekstra smør
kajennepepper til dryss ved servering
(ca 3 ¾ dl)
Smelt 1 ss smør i en kjele og la hvitløken surre ved svak varme til den er gyllen. Fjern hvitløkfeddet og tilsett fiskekraften. Kok opp og reduser sausen til omtrent halvparten.
Hell vinen i og fortsett å koke over moderat varme til væsken er redusert til ca 3 ¾ dl.
Imens blander du den siste ss smør godt med hvetemelet. Tilsett blandingen litt om gangen under stadig omrøring. Kok opp. La en ekstra smørklatt flyte på toppen. Dryss kajennepepper over og server sausen varm til kokt fisk.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili