Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liten purre
2 tomater
1 dl kremfløte
2 ss margarin eller smør
1 ts paprikapulver
1 1/2 ss hvetemel
3 dl fiskekraft eller 3 dl vann + 1 fiskebuljongterning
salt
Snitt og skyll purren og skjær den i tynne skiver. Skjær tomatene i terninger. Visp fløten.
Fres purren i fettet i et kokekar. Dryss over paprikapulver og mel og rør om. Tilsett fiskekraft eller vann og buljongterning og kok opp under omrøring. Kok sausen i 3-5 minutter.
Rør i tomatene og den vispede fløten. Smak til, eventuelt med salt.
Til kokte eller stekte fiskeretter.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili