Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g sjampinjonger
2-3 dl vann
1 løk
3 ss hvetemel
2 ss fett
3 dl frisk druesaft eller vin
1 eggeplomme
2 ½ dl fløte
1 ts eddik
salt
pepper
Kok soppene i 4-5 minutter i vannet, ta dem opp, skjær dem i skiver og legg dem tilbake i gryten. Finhakk løken og legg også den i gryten og la det hele småkoke i 20-25 minutter.
Brun hvetemelet i smøret, rør inn jevningen og la sausen få et oppkok under kraftig omrøring. Tilsett salt, eddik, pepper, druesaft eller vin etter smak.
La sausen koke i 3-5 minutter til og ta gryten av platen. Rør eggeplommen inn i fløten og pisk blandingen i sausen.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili