Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g bein av kalv, høne eller kylling
3 liter vann
4 hele kryddernellik
2 løk, delt i to på tvers
2 purrer, grovhakket
2 store gulrøtter, i store biter
1 stilk stangselleri, i tykke skiver
krydderbukett (4 persillekvaster, 1 timian og 1 laurbærblad, friske)
8 hele svarte pepperkorn
Legg beina med kjøtt i en stor gryte eller kasserolle, dekk med vann og la det stå i 1 time. Kok vannet opp over sterk varme og skum overflaten. Senk varmen og la det småkoke til væsken er klar.
Stikk kryddernellikene i løkhalvdelene og legg dem i gryten. Tilsett resten av ingrediensene. Kok opp igjen, dekk til, senk varmen og la det putre såvidt i 3 timer. Skum hvis nødvendig.
Fjern krydderbuketten og sil kraften. Sett den i kjøleskapet til den er kald. Fjern stivet fett og kjøttslintrer fra overflaten med en skje. Dekk kraften godt til og sett den i kjøleskapet i opptil 2 uker.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili