Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g kirsebær, friske eller hermetiske, uten steiner
4 ss vann, eller lake fra kirsebærene
3 ss appelsinsaft
1 ss sitronsaft
2 ss sukker
(ca 2 ½ dl)
Er kirsebærene friske, dekker du dem med vann og koker dem til steinene løsner. Fjern steinene og sil av kokevannet. Hermetsike kirsebær siles. Ta vare på 4 ss av laken.
Ha bærene i en liten kjele med vann eller lake. Tilsett appelsin- og sitronsaft. La det bli gjennomvarmt.
Press sausen gjennom en sikt ned i en bolle. Bland inn sukkeret mens den ennå er varm, og rør til alt er oppløst.
Før servering varmer du sausen opp over svak varme.
Serveres til crépes, suffleer, iskrem eller sorbeter.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili