Flere resulteter finnes under oppskriften
350 g små løk
2-3 ss olje
2-3 ss tomatpuré
3 dl hvitvin
150 g rosiner
salt
pepper
1 ts basilikum
sukker
Rens løken og forvell den ca 5 minutter. La den renne godt av. Brun løken i olje.
Tilsett tomatpuré, vin krydder, rosiner og ganske lite sukker.
La retten småsurre under lokk til løken er helt mør, ca 35 minutter. La retten koke uten lokk de siste minuttene, så sausen koker litt inn.
Server retten varm eller kald til varmt eller kaldt kjøtt.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili