Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g tørkede aprikoser
2 ½ dl vann
1 ½ - 2 ss sukker
1 ts arrowrot
2 ts vann
4 ss konjakk
(ca 3 dl)
Kok aprikosene med vann og sukker i 5-7 minutter, eller til de er møre. Væsken vil reduseres noe. Fjern aprikosene og ta vare på kokevannet.
Bland arrowrot med de 2 ts vann. Tilsett det i kokevannet etter aprikosene og la koke over middels sterk varme under stadig omrøring, til væsken tykner og klarner. Ha væsken i en hurtigmikser sammen med aprikosene og kjør til puré.
Hell aprikospureen tilbake i kjelen, tilsett konjakk og varm opp uten at det koker. Serveres varm.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili