Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g sukker
1 ¼ dl vann
1 strimmel sitronskall
(ca 2 ½ dl)
Kok sukker og vann i en kjele ved middels sterk varme og rør til sukkeret er oppløst. Tilsett sitronskallstrimmelen. La sausen stå over varmen i 4-5 minutter, til karamelliseringen begynner og sausen blir gyllenbrun.
Ha en kjele med iskaldt vann stående klar, og sett sauskjelen i den for rask avkjøling. Dette er viktig, ellers vil kokeprosessen fortsette, og sausen få en brent smak.
Avkjøl sausen under omrøring med en tresleiv. Fjern sitronskallstrimmelen og server sausen kald.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili