Flere resulteter finnes under oppskriften
4 merianskudd
4 timiankvaster
1 bunt kjørvel
2 skudd fransk estragon
2 sjalottløk
4 hvite pepperkorn
3 dl lys hønsebuljong
25 g smør
15 g hvetemel
presset sitronsaft
salt
Skrell løken, støt den sammen med pepperkorn, merian, timian, stilker av kjørvel og estragon (legg bladene til side). Småkok kraft og krydderurter i 15 min. Lag en jevning av smør og mel og spe med kraften litt etter litt, småkok i 10 min., rør hele tiden. Sett kasserollen til side og rør i finhakkede kjørvel- og estragonblader. Smak til med sitronsaft og salt.
Spesielt godt til grillet kylling og kalvekjøtt.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili