Flere resulteter finnes under oppskriften
Det er ingen ingredienser.
En meljevning lages ved å blande like deler smeltet smør og hvetemel med væske. Oppskriftene angir den nøyaktige mengden, men den gylne regelen er å bruke like mye mel som smør. Smelt smøret i en kjele ved middels sterk varme.
Tilsett alt melet på en gang. Rør det inn og fortsett å røre i 3 til 10 minutter. Ta kaserollen av varmen og tilsett litt av væsken. Sett kjelen tilbake på varmen og pisk hele tiden til all væske er absorbert og sausen er glatt og klumpfri. Fortsett slik til all væsken er tilsatt, og la sausen koke og tykne mellom hver gang du tilsetter væske.
Fargen på jevningen avhenger av hvor lenge melet kokes. Jevning til hvit saus tar ca 3 minutter. Jevning til lys saus skal ha en blek, sandaktig farge og tar omtrent 5 minutter. Jevning til brun saus skal koke i ca 10 minutter, til den blir brun.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili