Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 ss hvetemel
3 1/4 dl varmt vann
strimlet skall av 2 appelsiner
ev. 1 ss Curacao appelsinlikør
saften av 1 appelsin
2 ts sitronsaft
salt
pepper
Denne sausen serveres vanligvis til stekt and. Når anden er stekt, tar du den ut fra langpannen og holder den varm. Hell alt fett som måtte ligge igjen i langpannen, men la stekesjyen være igjen.
Sett langpannen på en kokeplate og dryss melet i. Rør det inn i sjyen. Fortsett å røre over middels sterk varme til melet er brunt. Tilsett vannet og kok opp. Rør av og til. Demp varmen og la det småkoke i 5 minutter. Rør av og til.
Imens skjærer du appelsinskallet i fysrtikktynne strimler og koker det forsiktig i noen minutter for å fjerne bitter smak. La vannet renne av. Ha strimlene i langpannen. Kok i 5 minutter ved svak varme, til strimlene er myke. Tilsett Curacao. Rør inn appelsin- og sitronsaft, og smak til med salt og pepper. Serveres varm til andresteken.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili