Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g rabarbra
250 g jordbær, uten hems
125 g sukker
saften av 1 sitron
1 ts finrevet sitronskall
(ca 2 ½ dl)
Skjær rabarbraen i 5 cm lange biter. Ha dem i en kjele og tilsett vann så det dekker. Kok ved middels sterk varme i 10 minutter, til de er møre. La renne av og hell ut kokevannet.
Legg noen pene jordbær til side til pynt. Ha jordbær, kokt rabarbra og resten av ingrediensene i en hurtigmikser og kjør den til puré.
Press det gjennom en sikt, fjern steiner og eventuelle tråder fra rabarbraen. Dekk til og avkjøl før servering. Ha sausen i et sausenebb. Pynt med jordbær i skiver og server sausen kald til iskrem eller crêpes.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili