Flere resulteter finnes under oppskriften
3,5 dl kraft av kylling eller skinke
1,5 dl melk
2 ss smør
2 ss hvetemel
2 ss hakket persille
nyrevet muskat
salt
hvit pepper
Varm kraft og melk til kokepunktet.
Lag jevningen av smør og mel. Smøret smeltes og melet røres i. Det skal ikke bli brunt.
Hell i den varme kraften og melken, litt etter litt under omrøring. Kok sammen sausen for hver gang du sper. La sausen koke over svak varme i 15 minutter sammen med hakket persille. Smak til med nyrevet muskat, salt og hvit pepper.
Serveres varm over f.eks. skinke eller kokt høne.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili