Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor finhakket løk
2 skrelte epler i terninger
1 ss smør
1 laurbærblad
1 stilk frisk timian
2 dl solbærsirup
2 ss Créme de Cassis (Solbærlikør)
1 liter kyllingkraft
1 liter kjøttkraft
Ha litt smør i en kjele. Tilsett løk, eple, laurbærblad og timian. Kok på lav varme, under lokk til eplene er myke. Pass på at løken ikke blir brun. Ha i solbærsirup og eventuelt likør, og la det koke inn. Hell i kraften. La det koke uten lokk til mengden er halvert. Sil så sausen over i en ren kjele. La den redusere ytterligere, til den tykner.
Sausen kan jevnes med litt maisenna. Smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt sukker.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili