Flere resulteter finnes under oppskriften
4 skiver daggamle loff uten skorpe
1-3 hakkede fedd hvitløk
1/2 ts salt
1 ss hvitvin
5 ss olivenolje
2 ss malte valnøtter eller mandler
Drypp vann over loffskivene og la dem stå og trekke i 10 minutter. Klem ut overflødig vann. Ha loff, hvitløk og salt i hurtighakkeren og kjør det til en jevn mos.
Tilsett oljen litt etter litt mens maskinen går for sakte fart. Tilsett eventuelt nøtter.
Sausen skal ha konsistens som en majones. Tilsett mer olje eller en anelse vann hvis den er for tykk. Server den til stekte grønnsaker og fisk eller som dipp til rå grønnsaker.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili