Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g oksekarbonade 1 ss smør 2 dl kraft 1 løk 1 gulrot 1 ss grovhakket selleri 1 ss hvetemel 2 ts tomatpuré 2 ss hvitvin evt salt ½ ts oregano
Smelt smøret i en tykkbunnet gryte og stek den skrelte og hakkede løken, og ha i kjøttet når innholdet i gryten begynner å bli brunt. Vend kjøttet til det har fått farge overalt, dryss hvetemel i pannen og tilsett først tomatpuré og deretter buljong, hvitvin og oregano. La blandingen surre uten lokk ca 30 minutter. Smak eventuelt til med salt. Denne kjøttsausen serveres med fordel til potet-gnocchi (se egen oppskrift) og alle slags pasta-retter som er laget av nudeldeig.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili