Flere resulteter finnes under oppskriften
6 hele kryddernellik
5 dl melk
1 stor løk
en klype malt muskatblomme
2 ss smør
2 ss kremfløte, lettpisket
salt
hvit pepper
en klype kajennepepper
1 dl ferske loffsmuler, uten skorpe
(ca 5 dl)
Stikk kryddernellikene i løken. Ha melk og muskatblomme i en kjele.
Legg løken ned i kjelen og kok opp. La det småkoke i 15 minutter eller mer, så melken får god smak. Fjern løken og eventuelt løse kryddernellik med en hullsleiv.
Tilsett smør, fløte, krydder og brødsmuler. Rør kraftig over svak varme til sausen tykner. Serveres varm med oksestek eller fugl.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili