Flere resulteter finnes under oppskriften
1 rød chilipepper
2 tomater
1 rød paprika
4 hvitløkfedd
1/2 ts paprikapulver
4 ss olivenolje
2 ts vineddik
salt
Chilipepper, tomater, paprika og hvitløk varmes i stekeovn noen få minutter for å bli myke. Skrell hvitløken og rens chilipepper og paprika for frø. Hakk og mos alt. Tilsett paprikapulver. Rør i olje og eddik. Smak til med salt. Server chilisaus til hardkokte egg, svinekjøtt, makrell eller annen fisk.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili