Flere resulteter finnes under oppskriften
1 bunt kjørvel, hakket
50 g smør
15 g hvetemel
1 purre, hakket
1/2 ts sitronskall, revet
3 dl fløte
presset sitronsaft
salt
pepper
Rør sammen smør og mel i en kasserolle. Sett den i kokende vannbad og tilsett fløte, kjørvel, purre og sitronskall. Rør til sausen tykner, ca. 15 min. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Gir en pikant smak til kokte fiskeretter og kokt høne.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili