Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ss rødvins- eller hvitvinseddik
1/4 ts salt
1/4 ts nymalt pepper
ev. 1/2 ts dijonsennep eller annen sennep
1 1/4 dl olivenolje eller vegetabilsk olje
Bruk visp til å piske alle ingrediensene, unntatt oljen, godt sammen.
Tilsett oljen sakte, under konstant pisking. Når all oljen er absorbert, smaker du på sausen. Noen synes kanskje den er litt for fet, særlig hvis eddiken er mild.
Juster med ekstra eddik, salt og pepper etter smak. Serveres til grønne salater eller råkost.
Kan lagres i opptil 1 måned på flaske eller glass med skrukork i kjøleskapet. Ristes før bruk.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili