Flere resulteter finnes under oppskriften
4 tynne skiver bacon
1 stor løk
1 fedd hvitløk
1 boks tomater, 450 g
3 ss tomatpuré
50 g fløteost
salt
pepper
paprikapulver
basilikum
oregano
150 g jarlsbergost
1-2 eggeplommer
Klipp baconskivene i tynne strimler og surr dem til de er gylne. Hell av det meste av fettet. Rens og hakk løken, knus hvitløken og surr begge deler i baconfettet som er igjen i gryten.
Tilsett tomatpuré og tomatene med saften fra boksen, og la alt småkoke med lokket halvveis over gryten i ca 10 minutter.
Mos fløteosten og rør den i sausen. Smak til med krydderurter, pepper, paprikapulver og en anelse salt.
Kok pasta i saltet vann med 1 ss olje i til den er mør. Hell av vannet og la pastaen renne godt av seg. Ha pastaen i et varmt fat og hell tomatsausen over. Dryss revet ost i et tykt lag over og legg en rå eggeplomme midt i fatet.
Rør ost og eggeplomme sammen med pasta og saus ved servering.
En frisk grønn salat eller tomatsalat smaker godt til.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili