Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ts olivenolje
1 vårløk, finhakket
1 hvitløkfedd, knust
4 store modne tomater, flådd, renset og hakket
salt
pepper
2 ss spansk saus (se egen oppskrift)
1 ss tomatpuré
frisk, hakket persille etter smak
( ca 2 ½ dl)
Varm oljen i en liten kjele og la løk og hvitløk surre ved svak varme i 2-3 minutter, til løken er myk, men ikke brun.
Tilsett tomater, salt og pepper, og la det surre til tomatene er myke. Tilsett saus om tomatpuré, og la det småkoke i 2-3 minutter.
Tilsett eventuelt hakket persille. Sausen serveres varm med kjøtt eller fugl.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili