Flere resulteter finnes under oppskriften
3 hardkokte egg
½ ts dijonsennep
½ ts vanlig sennep
salt
2 ½ dl olivenolje
4 ss eddik
1 hvitløkfedd, knust
2 sylteagurker, finhakket
1 ts finhakket, frisk estragon
1 ts finhakket, frisk kjørvel
1 ts finklippet gressløk
2 ts finhakket persille
8 kapers, avrent og hakket
(ca 3 ¾ dl)
Skill eggeplommer og hviter. Skjær hvitene i tynne strimler og sett dem til side. Ha de tre eggeplommene i en bolle og mos dem. Tilsett senneper og salt, og bland godt.
Pisk oljen inn, litt om gangen. Når blandingen begynner å tykne, øker du oljetilgangen til en tynn stråle, og begynner å tilsette eddik. Pisk hele tiden. Bruk bare den mengden olje som er nødvendig for å få en fløyelaktig konsistens, ikke fullt så tykk som majones.
Tilsett hvitløk, sylteagurk, urter, kapers og eggehviter. Rør godt. Serveres til kald fisk, skalldyr eller kaldt kjøtt.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili