Flere resulteter finnes under oppskriften
2 dl jordnøtter
3 dl vann
2 tomater
1 stor løk
2 store poteter
1 ts karri
evt salt
Rens og vask potetene, løk og tomater. Skjær grønnsakene i små biter. Ha dem i en gryte sammen med vann, karri og evt salt hvis man bruker usaltede jordnøtter. La retten småkoke i ca 25 minutter til grønnsakene er møre.
Fjern skallet på jordnøttene og knus dem i pulver. Bland peanøttmelet i gryten og kok i ca 15 minutter. Rør godt og krydre retten før servering.
Jordnøttsaus kan brukes til kjøtt, stekt fisk og grønnsaker.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili