Flere resulteter finnes under oppskriften
30 g smør, usaltet
2 sjalottløk, finhakket
1 ss brandy
1,3 dl tørr hvitvin
1,3 dl kyllingbuljong
2 ts grønne pepperkorn, grovknust
3 ss kremfløte
1 ss frisk persille, hakket
persillekvaster til pynt
Smelt smør i en stekepanne. Legg i sjalottløk og stek forsiktig i 3 minutter. Hell brandy i pannen og la det bli gjennomvarmt i noen sekunder. Tenn på brandyen og tilsett hvitvinen når flammene er slukket.
Rør inn buljong og pepperkorn. La det koke kraftig i 2-3 minutter, til væsken er kokt litt inn.
Ta kjelen av platen og rør inn fløte og persille. Sett kjelen over middels varme igjen og la sausen bli gjennomvarm i 2-3 minutter, mens du rører hele tiden. Sausen kan brukes til stek, kalv eller fiskeretter. Serveres varm, pyntet med persillekvaster.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili