Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g steinfrie svisker
2 ss sitronsaft
1 ss finrevet sitronskall
8 hele kryddernellik
klype malt kanel
klype malt allehånde
1/2 ts nyrevet muskat
2 1/2 dl vann
1 1/4 dl sukker
1 1/4 dl rødvinseddik
Bland svisker, sitronsaft og skall med kryddernellik, kanel, allehånde og muskat i en kjele.
Tilsett vann så alt så vidt dekkes og varm opp til det småkoker. La småkoke i ca 15 minutter eller til sviskene er myke. Rør av og til. Når væsken er redusert til rundt halvparten, tar du kjelen av varmen og fjerner kryddernellikene.
Gni sausen gjennom en sikt eller kjør den til puré i en foodprocessor. Hell pureen tilbake i kjelen og tilsett sukker og eddik. La koke over svak varme og rør til sausen er glatt og gjennomvarm.
Serveres til svinestek.Gir 5 dl
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili