Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss smør
1 finhakket vårløk
2 ss brandy
2 ½ dl mørk kjøttkraft
1 ss jevning av ½ ss romtemperert smør og ½ ss hvetemel
1 ts grønn pepper, lett støtt
2 ts hel grønn pepper
3 ss kremfløte, lett pisket
salt
pepper
(ca 2 ½ dl)
Smelt smøret og la vårløken surre ved svak varme til den er myk. Øk varmen litt og tilsett brandy. Tilsett kraft og rør mens det koker opp. La det koke til væsken er redusert til i underkant av 2 ½ dl. Fjern vårløken med en hullsleiv. Kok opp på ny.
Ha i jevningen litt om gangen og bruk en visp til å piske den godt inn.
Når sausen begynner å tykne, tilsettes støtt og hel pepper. Senk varmen og la det småkoke i ca 5 minutter. Tilsett fløten, rør godt og smak til med salt og pepper. Server varm til for eksempel biff.
Den beste pepperen til dette formålet ligger i lake og selges på glass. Ta den opp av vannet og la den tørke før bruk.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili