Flere resulteter finnes under oppskriften
krydderbukett (6 friske persillekvaster, 2 timiankvaster og 2 laurbærblad
2 kg kraftben av storfe
3 liter vann
4 hele kryddernellik
2 løk, delt i to på tvers
2 gulrøtter i store biter
2 stilker stangselleri med blader i tykke skiver
1 fedd hvitløk
1 ts salt
10 hele svarte pepperkorn
Til krydderbuketten binder du urtene sammen med en hyssing eller legger dem i en gaspose. Bruker du hyssing kan buketten bindes fast til håndtaket på gryten og lett fjernes. Legg beina med kjøtt i en langpanne. Sett dem i ovnen ved 200 C til alt begynner å bli brunt, ca 30 minutter.
Legg beina over i en stor gryte eller kasserolle og tilsett vann. Stikk kryddernellikene fast i løkhalvdelene og legg dem i gryten. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt salt og hel pepper. Kok opp ved middels sterk varme, og tilsett salt og hel pepper. Skum overflaten om nødvendig. Senk varmen og la det småkoke uten lokk i 3 1/2 - 4 timer.
Fjern krydderbuketten og sil kraften. Avkjøl. Fjern fett og eventuelle kjøttslintrer fra overflaten. Dekk godt til og sett den i kjøleskapet i opptil 1 uke.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili