Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g smelteost
1 bunt kruspersille, finhakket
salt
pepper
2 fedd hvitløk
1 1/2 dl olivenolje
50 g hasselnøttkjerner
1 klype basilikum
2 dl reven Parmesanost
Varm smelteosten og rør den med salt og pepper. Press hvitløken over, tilsett litt av oljen, rør osten smidig og myk.
Finhakk nøttene, bland dem i osten sammen med finhakket persille og basilikum.
Tilsett resten av oljen i en tynn stråle, rør hele tiden i osteblandingen så den ikke skjærer seg. Til slutt vendes den revne Parmesanosten forsiktig i.
Et godt følge til denne sausen er spaghetti med reven ost over.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili