Flere resulteter finnes under oppskriften
1 dl korinter eller rosiner
4-5 dl vann
1 1/2 ss margarin eller smør
2 ss hvetemel
4 dl korint- eller rosinkraft
1 buljongterning
1/2 - 1 ss eddik
1/2 - 1 ss sukker
(soya eller salt)
Kok korinter eller rosiner møre i vann, ta vare på kraften og mål den opp.
Brun fettet i en gryte. Rør i melet. Spe litt etter litt med den varme kraften. Rør om og kok opp mellom hver speing. Tilsett smuldret buljongterning og kok sausen i 3-5 minutter.
Legg korinter eller rosiner og smak til med eddik, sukker og eventuelt litt soya eller salt. Sausen skal ha sursøt smak.
Passer godt til sildekaker og evnt. stekt sild.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili