Flere resulteter finnes under oppskriften
på friske skalldyr.
1 kokt hummer
eller 8-10 kokte sjøkreps
eller 12-15 kokte reker
2 ss smør, margarin eller skalldyrsmør
2 ss hvetemel
2 dl skalldyrkraft og fiskebuljong
2 dl fløte
salt
hvit- eller kajennepepper
(sherry eller madeira)
KOKETID: 3-5 min.
Sausen får en kraftigere smak og farge hvis man bruker skalldyrsmør i stedet for vanlig smør.
Del skalldyrkjøttet i biter. (Rens rekene)
Fres fett og mel. Spe med væsken og la sausen koke under omrøring over svak varme, (tilsett vinen). Krydre. Bland i skalldyrkjøttet og la det bli varmt, men ikke koke. Smak til.
Serveres til kokt fisk, fiskepudding, kokt ris, eggeretter m.m.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili