Flere resulteter finnes under oppskriften
3 sjalottløk
2 ss hvitvinseddik
1 dl hvitvin
150 g usaltet smør
salt
nykvernet hvit pepper
Finhakk sjalottløk og ha det i en liten kjele sammen med hvitvinseddik. La det småputre til eddiken har trukket inn i løken og den begynner å frese litt.
Tilsett hvitvin og kok inn til konsistensen blir litt sørpete. Skjær smøret i terninger og pisk det inn litt av gangen ved svak varme. Smak til med salt og pepper.
Dette er en syrlig smørsaus som ofte brukes til grillet fisk og skalldyr.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili