Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g smør
375 g lysebrunt sukker
1 ¼ dl kremfløte, lettpisket
2 ts sitronsaft
2 ss hakkede, skåldede og ristede mandler
(ca 5 dl)
Smelt smøret i øvre del av en dobbeltkoker over småkokende vann.
Tilsett sukker og varm opp. Rør til sukkeret har suget til seg smøret. Tilsett fløte og rør sitronsaften forsiktig inn. La det stå over småkokende vann i 30-45 minutter. Rør jevnlig.
Tilsett de hakkede mandlene. Server sausen varm til iskrem.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili