Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ss maisolje
2 fedder hvitløk, knust
1/2 ts spisskummenfrø
2,2 dl naturell yoghurt
1/2 ts paprikapulver
2 faste tomater, finhakket
4 vårløk, finhakket
2 ss fersk mynte, hakket
salt
pepper
mynteblader til pynt
Varm olje i en liten kjele. Tilsett hvitløk og spisskummfrø og kok meget forsiktig i 2 minutter. Ta kjelen av platen og la blandingen bli kald.
Hell yoghurt i en bolle. Tilsett hvitløkblandingen og paprikapulver og rør godt. Ha i tomater, vårløk og hakket mynte, og tilsett salt og pepper etter smak.
Hell blandingen i en serveringsbolle og la den stå kaldt i flere timer før servering. Serveres som tilbehør til karriretter, eller som sterke snacks med varmt nanbrød med smør, eller pitabrød.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili