Flere resulteter finnes under oppskriften
3 ss ristede pinjekjerner
1 basilikumplante
salt
100 g revet fersk parmesan
2 hvitløksfedd
3 dl olivenolje
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gylne. Ha basilikum og salt i en food processor. La food processoren gå i noen sekunder til ingrediensene er godt blandet. Ha parmesan, pinjekjerner, hvitløk og olivenolje i food processoren. Kjør til alt er godt blandet. Ha i mer olje hvis pestoen er for tørr. Pestoen er holdbar i kjøleskap ca 2 døgn. Etter det mister den mye smak.
Denne sausen egner seg ypperlig til mange ulike formål. Du kan bruke den til pasta og marinade, eller som saus til kjøtt og fisk.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili