Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g usaltet smør
1 dl melis
1-2 ss brandy eller rom, eller 2 ss av din yndlingslikør
(ca 300 g)
Rør smøret mykt i en bolle. Tilsett melisen litt om gangen og rør til en hvit og luftig masse. Tilsett brandy, rom eller likør.
Bre massen utover et ark aluminiumsfolie. Avkjøl til den er fast. Del i biter ved servering.
Litt mer festlig blir det hvis du bruker en kremsprøyte og lager rosetter. Bruk stjernespiss og sprøyt ca 5 cm store rosetter på aluminiumsfolie. Frys dem på et brett. Når de er stive. Legger du dem i en boks, med aluminiumsfolie mellom lagene.
Kremen holder seg i opptil 6 måneder i fryseren. Ves servering legges rosettene i kjøleskapet i 30 minutter før bruk.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili