Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ss hermetiske, svarte bønner
2 små fedd vitløk, knust
1 ts sukker
2 ss vegetabilsk olje
6 ss vann
1 ss soyasaus
1 ts maisenna 2 ts vann
2 store løk i skiver
(1 ¼ dl)
Skyll bønnene i kaldt vann og la dem renne av.
Legg bønnene på flatt underlag. Tilsett hvitløk og dryss sukker over. Mos med en gaffel til alt er jevnt blandet.
Varm 1 ss olje i en stor stekepanne ved middels sterk varme og stek bønneblandingen i 1 minutt under omrøring. Rør inn vann og soyasaus. Kok opp, senk varmen og la det surre i 2 minuter.
Bland imens maisenna og 2 ts vann. Rør det inn i bønneblandingen, kok opp og la koke i 1 minutt. Hell blandingen ut av pannen og hold den varm.
Varm resten av oljen (1 ss), tilsett løken og la den surre i 5 minutter, til den er myk og gyllen. Ha bønneblandingen tilbake i pannen og varm opp under omrøring til sausen er gjennomvarm.
Serveres varm ved siden av ris og småskåret, stekt oksekjøtt.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili