Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ss smør/margarin
1 liten løk
1/2 liten gulrot
1 liten båt hvitløk
grovmalt pepper
1 ss tomatpurè
2 ss hvetemel
3 1/2 dl rødvin
3 dl kraft eller buljong
1 ts salt
1/2 ts timian
2 - 3 ss smør
Hakk løk, gulrot og hvitløk fint, og fres det i 1 ss smør uten at det tar farge. Tilsett pepper og la alt surre et par minutter.
Rør inn tomatpurè, dryss på mel og spe med 3 dl vin og kraften.
Tilsett salt og timian og kok sausen i minst 15 minutter.
Sil sausen. Like før bruk varmes sausen og tilsettes resten av rødvinen.
Rør til slutt inn 2 ss smør, så sausen blir blank.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili