Flere resulteter finnes under oppskriften
8 modne tomater eller 1 boks hermetiske tomater (400 g) med laken
1 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
Kjør tomatene til grov mos i en hurtigmikser eller en food processor. Flå friske tomater først. Ha i olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Bruk sausen med en gang eller hell den over på glass med tett lokk og sett i kjøleskap. Der holder den seg i opptil to dager.
Denne oppskriften gir ca. 4 dl saus, nok til seks pizzaer (23 cm i diameter).
Denne enkle sausen er det tradisjonelle fyllet i napolitansk pizza og passer godt til utallige pizzavarianter.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili