Flere resulteter finnes under oppskriften
1 boks (ca 200 g) tunfisk i vann
1 liten purre
2 ss margarin eller smør
2 ss hvetemel
3 dl væske (tunfiskkraft, evt. grønnsakkraft)
2-3 ss fløte eller melk
1/2 ts salt
1-2 ss friskpresset sitronsaft
1/2 dl klippet dill
Hell kraften av tunfisken og ta vare på den. Snitt opp og skyll purren og skjær den i tynne skiver.
Fres purren i fettet i et kokekar. Dryss over melet og rør om. Tilsett væsken og fløten. Kok opp under omrøring og kok sausen i ca 5 minutter. Legg i tunfisken og varm sausen.
Smak til med salt, sitronsaft og dill.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili