Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ss grovhakket frisk kjørvel
1 ss grovhakket frisk persille
1 ss grovhakket frisk estragon
1 ss grovhakkede friske brønnkarseblader
4 hakkede spinatblader
2 ½ dl majones
noen dråper løksaft
ev. 8 kapers, avrent og finhakket
1 ts hakket frisk persille
(ca 2 ½ dl)
Vask urter og spinat godt. Ha dem i en middels stor kjele med kokende vann, og kok dem i 1 minutt. Sil.
Klem all væsken ut ved å presse med en treskje i sikten. Kast det grønne. Sett væsken til side til den er avkjølt.
Tilsett væsken forsiktig i majonesen, pass på så den ikke skiller seg. Tilsett 2-3 dråper løksaft og eventuelt kapers. Avkjøl og ha sausen i et sausenebb. Pynt med hakket persille. Serveres til kokt laks eller ørret.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili