Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl melk
1 laurbærblad
25 g smør eller margarin
25 g hvetemel
1 klype muskat
salt
pepper
Ha melk og laurbærblad i en kasserolle og varm det opp til kokepunktet. Ta kasserollen av varmen.
Smelt smøret for seg og dryss melet over. Rør jevningen sammen med en treskje og la den stå over varmen i ca 1-2 minutter. Ta den av varmen.
Ta laurbærbladet opp av melken. Hell melken forsiktig i jevningen mens du rører kraftig for å unngå klumper. Kok opp og la sausen koke til den tykner. La den småkoke i 2-3 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili