Flere resulteter finnes under oppskriften
5 hvite pepperkorn, grovstøtt
2 persillestilker
1/2-1 ss hakket sjalottløk eller vanlig løk
2 ss vineddik eller estragoneddik
4 ss vann
3 eggeplommer
150-200 g smør, smeltet
1 ss hakket persille, kjørvel og estragon, frisk, tørket eller nedlagt på eddik
(salt)
Bland pepper, persillestilker, løk, eddik og vann og la blandingen koke inn til omtrent 1/3 av væsken er igjen.
Sil blandingen og hell den tilbake i kasserollen. Visp i eggeplommene. Varm sausen i vannbad under kraftig visping til den begynner å tykne. Tilsett smøret, forsiktig og under fortsatt visping. Visp sausen uavbrutt til den er tykk, blank og luftig. Tilsett hakket kryddergrønt og smak til sausen.
En bèarnaise bør helst serveres straks. Skal den holdes varm, bør det skje i vannbad, uten lokk på kaserollen.
NB! Hvis sausen skiller seg, visper man opp en ny eggeplomme og tilsetter den skilte sausen litt etter litt under kraftig visping.
Serveres til stekt og smultkokt fisk, oksefilet, kalvefilet, eggeretter, m.m.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili