Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g ferdig kokt surkål
2 løk
1 1/2 ss ister eller olje
4 modne tomater
1 grønn eller rød paprika
200 g røket magert flesk i terninger
1 dl kraft eller 1 dl hvitvin
salt
pepper
paprika
Rens løk, skjær den i skiver, fres den i ister eller olje. Skålde og flå tomatene, hakk dem og bland dem i løken.
Kjerne ut og strimle paprika, fres den sammen med løk og tomater ca 5 minutter, hold det i stadig bevegelse ved omrøring.
Skjær flesket i terninger og bland det i løk-tomat-paprikarøren.
Tilsett surkål og spe med 1 dl kraft eller hvitvin. La det hele putre under lokk ca 30 minutter over svak varme. Krydre.
Ungarerne tar alltid med paprika i sin surkål, som setter en spesielt kraftig smak. Denne retten, som ungarerne kaller Hongroise, skal krydres ekstra.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme