Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg tomater
3-4 hvitløkfedd i tynne skiver
olivenolje
frisk timian
salt
pepper
Fjern det grønne festet på tomatene og skjær et kryss i toppen på dem, så går det lettere å flå dem etterpå. Skåld tomatene raskt i kokende vann og trekk skallet av. Skjær tomatene i båter og skrap ut frøene.
Legg tomatbåtene på en oljet bakeplate med yttersiden opp. Legg en hvitløkskive på hver tomatbåt. Dryss på timian, salt og pepper. Sett platen midt i ovnen ved 100 C i 3-4 timer til tomatene er rynkete og nesten tørre.
Plukk vekk hvitløkskivene og server tomatene som tilbehør eller som snacks til drinken.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme