Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg laks eller ørret
1/2 kg torskefilet
noen reker
50 g smør
50 g hvetemel
2 1/2 dl melk
2 egg
3 ts hakket persille
litt fennikel
75 g brødrasp
salt
hvit pepper
2 ss sherry eller sitronsaft
Saus:
2 1/2 dl kremfløte
revet skall og saft av 1 sitron
200 g små sjampinjonger
2 ss olivenolje
urensede reker og persille til pynt
Mal laks, torsk og reker en gang på kjøttkvern, eller hakk det.
Smelt smøret i en gryte, rør i melet og spe med melken. Dette skal være en tykk saus.
Rør inn fisken, egg, krydder, brødrasp, sherry eller sitronsaft og smak godt til.
Smør en form og press deigen ned i formen og sett den midt i ovnen ved 170 C i 1 time og 15 min.
Lag sausen ved å røre fløten sammen med sitron og smak til. Rist sjampinjongene i olje og ha dem i sausen.
Hvelv posteien ut av formen. Server den kald eller varm. Pynt med reker og persille.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme