Flere resulteter finnes under oppskriften
5-6 hele hvitløk
2 dl hvitvin
2 dl hvitvinseddik
1 rød chilipepper, uten frø og delt i to på langs
½ ts salt
3-4 friske urtekvister (timian, oregano, basilikum, rosmarin) eller 3-4 ts tørkede
1 dl olivenolje
Del hvitløkene i fedd og forvell dem raskt i kokende vann. Nå går det lettere å gni skallet av.
Legg de skrelte feddene i en kjele, hell på vin og eddik og kok opp. La det småkoke i 1-2 minutter. Feddene skal fortsatt være spenstige.
Legg feddene lagvis med chilipepper, salt og urter i et glass. Hell på væsken og la alt avkjøles.
Hell oljen forsiktig over som en ekstra luftbeskyttelse. Dekk med lokk, og sett glasset svalt minst et par dager før du spiser feddene. De holder seg flere uker i kjøleskapet, bare du ikke stikker fingrene ned i glasset.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme