Flere resulteter finnes under oppskriften
skallet av 2 sitroner
2 ts havsalt
1 ts nykvernet pepper
1 ts hakket frisk rosmarin
1 ts hakket frisk timian
Forvarm stekeovnen til 140 C. Skrell sitronene i brede strimler med en potetskreller. Pass på at du ikke får med noe av det bitre hvite innerskallet. Legg skallstrimlene på en plate, sett den i ovnen og la skallet steke i 15-20 minutter, til det er gyllent og tørt.
Avkjøl skallet. Knus det avkjølte skallet grovt i en morter sammen med saltet. Tilsett pepper og hakkede urter og bland det hele godt.
Gni kryddermiksen inn i ferdig tilskårne stykker av fisk, kylling eller lammekjøtt. Dekk til og la stå i kjøleskapet i ca 1 time.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme