Flere resulteter finnes under oppskriften
lys vineddik
dillkroner
Fyll vineddiken på flasker med vid hals slik at det går lett å stikke krydderurtene nedi.
Plukk urtene når de er passe utvokst og har mest smak. Rens bort skadede og tørre stilker og blad. Legg urtene på flaskene og sett på kork. Sett flaskene i et solrikt vindu. Etter 1-2 uker har eddiken fått fyldig smak.
På et mørkt sted må eddiken stå i ca 4 uker for å få smak.
Oppbevar den ferdige eddiken kjølig. I stedet for vineddik kan det brukes eddik 5%.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme